Kåjjån - Nykarleby centrum

2009-04-22 @ 16:37:13

Artikeln: http://www.ot.fi/story.aspx?storyID=39965
  • En lokal bredvid torget, öppet varje dag.
  • Allrum, litet kök, garage, plus utrymmen som kan bli vad som helst
  • Möjligheter till musik, film, softande, skruvande, disco, ordna evenemang, eftermiddagskaffe & allt som ni hittar på!
Kåjjån är ett ungdomshus för 13-17 åringar som fungerar i formen av ett andelslag. Det betyder att det är medlemmarna i ungdomshuset, d.v.s. ni som tillsammans äger och ansvarar för andelslaget och hyr lokalen.

Då man vill gå med i Kåjjån betalar man en medlemsavgift på 60€, då har man köpt sin andel och får en nyckel till lokalen. Endast medlemmarna får använda lokalen, förutom evenemang som till exempel disco eller spelningar få man betalar inträde. Då man fyller 18 eller vill gå ut ur andelslaget får man tillbaka sina 60€.

Kåjjån är ett sätt att erbjuda unga en lokal och något att göra. Kåjjån finns till för sina medlemmar men kräver också att medlemmarna är aktiva.

Bakom Kåjjån finns en resursgrupp av äldre unga som kan finnas med och hjälpa till men allt hänger på medlemmarna. Kåjjån ger 13-17 åringar en möjlighet att tillsammans ordna och fixa det de själva vill ha. Kåjjån har ingen personal utan är ett utrymme för unga under eget ansvar. Kåjjån uppmuntrar påhittighet och gemenskap.

Öppet hus vid Kåjjån lördagen 25 april kl. 16-18, välkomna ensamma eller med mamm och pappa!

Det här är de regler som gäller vid Kåjjån.
I. Ställa upp och hjälpa till, alla kan göra något.
II. Behandla alla som är vid Kåjjån med respekt.
III. Ansvara för att Kåjjån hålls i gott skick.
IV. Ingen alkohol eller tobak vid Kåjjån.
V. Hålla de överenskomna tiderna för hemgång.


Jag tycker det verkar riktigt intressant, och ska nog bli en av medlemmarna och man får ju vara där när som helst, som jag förstod :) Man får ju ändå tillbaka pengarna som man betalat för nyckeln när man går ur "medlemsskapet" eller fyller 18! Men jag undrar nog hur det blir med regel nr. fyra - om alkohol och tobak. Det blir nog inte till något det, inte de tankar som jag har om det nu. När man känner Nykarleby borna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0